Головна » 2018 » Липень » 16 » Християнский табір відпочинку “Єдність” в Ковелі
10:24
Християнский табір відпочинку “Єдність” в Ковелі

В рамках проведення “Року БОЧА” на Волині 16 липня громадська організація “Асоціація осіб з інвалідністю “ДОБРОДІЯ В ДІЇ” відвідала християнский відпочинок “Єдність” та провела фізкультурно-оздоровчу гру з БОЧА. Щорічно, вже багато років поспіль, влітку в урочищі “Фасти” християнский відпочинок “Єдність” збирає чимало людей з особливими потребами для відпочинку на природі, для спілкування одне з одним біля вечірнього вогнища, спілкування на біблійні теми та багато іншого.
На гру в БОЧА друзі чекали з нетерпінням, оскільки багато хто з них вперше почув про такий вид спорту.
Нагадаю, що боча (італ. boccia) – спортивна гра на точність, яка належить до групи спортивних ігор із м’ячем, є паралімпійським видом. Це гра не тільки на координацію рухів, а й на кмітливість. Боча була задумана для реабілітації людей із дитячим церебральним паралічем, але пізніше в неї почали грати і з іншими серйозними захворюваннями опорно-рухового апарату (м’язова дистрофія, травми хребта та інше). Суть гри: кинути найбільше м’ячів своєї команди, тобто одного кольору, у потрібну точку – найближче до білого. 
Отже, незважаючи на прогнози синоптиків на цей день, погода таки нам посміхнулась, і вдалось гарно провести змагання та поспілкуватись з друзями з різних куточків України. Змагалися дев'ять команд. До складу кожної команди увійшли по три гравці. Не можна не відзначити ту теплу, доброзичливу та дружню атмосферу, яка панувала на цих змаганнях.
Представники різних команд під час гри із задоволенням спілкувались, жартували та вболівали один за одного. Тому ці змагання можна назвати скоріше зустріччю друзів, однодумців і просто людей, небайдужих до активного відпочинку. 
Згідно своїх можливостей учасники були поділені на 3 класи: перший-з ураженням чотирьох кінцівок (ДЦП і т.п.); 
другий- з ураженням чотирьох кінцівок («шийники», міопатія, дистрофія і т.п.); 
третій- зі здоровими руками (візочники-опенкласу, «ходячі» і т.п.). 
Змагання з боча проходили на 3-х своєрідних кортах- на тентах, натягнутих на поверхні полян.
Після підбиття підсумків, змагання закінчилися нагородженням переможців дипломами. 
Відповідно до підсумкового протоколу успіхи учасників такі:
БОЧА ВС-1/ВС-2 Хом'як Майя (Рівне-Жобрин), Омельчук Ірина (Рівне-Постійне), Оніщук Надія (Житомир) -1 місце; Дубицький Вадим (В.Волинськ-Коритниця), Галка Ігор (Нововолинськ), Олійник Сергій (Вінниця-Гайсин) -2 місце; Булавка Віталій (Любомль-Куснище), Ринковська Катерина (Ковель), Марчук Дмитро (Ковель) -3 місце; 
БОЧА ВС-4/ВС-5 Сафінська Вікторія (Львів), Набруско Євгеній (Ковель), Мельничук Василь (Ковель) -1 місце; Єфимчук Андрій (Маневичі-Колки), Михальчук Юрій (Львів), Шура Роман (Львів) -2 місце; Турменко Леонід (Луцьк), Кривун Іван (Львів), Куранов Олександр (Іваничі-Соснина) -3 місце;
БОЧА опен-клас Рихтюк Юрій (Ковель-Малий Порськ), Баран Надія (Луцьк), Румак Павло (Львів) -1 місце; Лутенко Ірина (Закарпаття-Тячів), Гаврильчук Володимир (Івано-Франківськ- Надвірна), Валько Тетяна (Віниця) -2 місце; Зінчук Тарас (Ківерці), Жмуйда Валерія (Ковель), Баюк Тетяна (Ковель) -3 місце.
Суддівство провели: 1-й корт Лисюк Володимир, секретар Галівода Любов; 2-й корт Савчук Ілля, секретар Радомський Владислав; 3-й корт Луцик Станіслав, секретар Галівода Надія; головний суддя Кравчук Володимир, головний секретар Фурманюк Інна.
Дякуємо за сприяння в проведенні заходу відповідальному Смалю Павлу, голові ГО “Жест допомоги” Котилку Ярославу і усім волонтерам.

Ольга Яренчук

Категорія: Новини Волині | Переглядів: 614 | Додав: VladImir | Теги: християнський табір ковель, ковель добродія в дії, ковель боча | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info