Головна » 2017 » Липень » 4 » ПОЛОЖЕННЯ про проведення ІV-го фізкультурно-оздоровчого фестивалю “Доброта без обмежень” серед осіб з інвалідністю
13:16
ПОЛОЖЕННЯ про проведення ІV-го фізкультурно-оздоровчого фестивалю “Доброта без обмежень” серед осіб з інвалідністю

ПОЛОЖЕННЯ

завантажити завірене положення


про проведення ІV-го фізкультурно-оздоровчого фестивалю

“Доброта без обмежень” серед осіб з інвалідністю
 

І. Мета і завдання

Фізкультурно-оздоровчий фестиваль проводиться з метою залучення осіб з інвалідністю до занять фізичною культурою і спортом, як ефективного засобу реабілітації, сприяння соціальної адаптації даної категорії людей у суспільство, виявлення переможців і призерів змагань.

ІІ. Керівництво змаганнями

Загальне керівництво з організації та проведення фізкультурно-оздоровчого фестивалю здійснюють відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської райдержадміністрації, Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”, Ратнівський районний осередок BOO ВОІ СОІУ. Безпосереднє проведення змагань покладається на суддівську колегію.

 

ІІІ. Термін і місце проведення змагань

Фізкультурно-оздоровчий фестиваль відбудеться 19 липня 2017 року в селищі Ратно (дитячо-юнацька спортивна школа, вул. Центральна, 20).

Приїзд і реєстрація учасників змагань, прийом заявок, оформлення протоколів змагань з 9 год. до 9 год. 45 хвилин.

Урочисте відкриття фізкультурно-оздоровчого фестивалю о 10 годині.

 

ІV. Учасники змагань

У фізкультурно-оздоровчому фестивалі беруть участь особи жіночої і чоловічої статі 2002 року народження та старші, які мають інвалідність – ураження опорно-рухового апарату, ДЦП та інші захворювання.

Склад команди необмежений незалежно від статі. Учасники з боччі класів ВС1, ВС2 мають право на супроводжуючих, які будуть задіяні в процесі змагань як їх асистенти. Учасникам дозволяється брати участь не більше як у двох видах програми фізкультурно-оздоровчого фестивалю.

Попередні заявки на участь у змаганнях подаються до 15 липня 2017 року на електронну адресу vlad.zamhanski@rambler.ru.

 

V. Програма та умови проведення змагань

Фізкультурно-оздоровчий фестиваль проводиться з таких видів спорту:

1. Городки (чол., жін.). Виконання кидків проводиться з відстані 6 метрів.

2. Дартс (чол., жін.). Змагання проводяться згідно правил змагань – три пробних і 10 залікових кидків.

3. Стрільба з лука (чол., жін.). Стрільба проводиться з відстані 8 метрів - 3 пробних та 5 залікових спроб.

4. Крокет (чол., жін.). Умови проведення змагань будуть оголошені по приїзду учасників на змагання.

5. Бочча (незалежно від статі). Змагання проводяться у двох класах. Пер-ший у класі ВС1, ВС2 – особисті змагання, а другий ВС4, ВС5 – парні змагання.

  • змагання – проводяться тільки серед осіб, які пересуваються на інвалідних візках (максимально наближено до міжнародних правил BISFed). У змаганнях з бочча дозволяється формування не більше двох пар від однієї організації, допускається формування змішаних пар (гравці з різних організацій в парі). Гравці класу ВС3 до участі не допускаються!

Довідка – згідно міжнародних правил BISFed, залежно від фізичної функціональ-ності, спортсмени розподіляються по чотирьох класах:

BC1 - гравці в цьому класі можуть кидати м'яч рукою або ногою. Захворювання ДЦП, можлива допомога асистента;

BC2 - вкидають м'яч рукою. Захворювання ДЦП, без асистента;

BC3 - гравці з важкими формами захворювання. Передбачено асистент і додат-кове обладнання (рампа). ДЦП та інші захворювання;

BC4 – важкі захворювання (міопатія, травма шийного відділу хребта, розсіяний склероз та ін.). Без ДЦП. Допомога асистента не передбачена (виняток, коли спортсмен грає ногою).

BC5 - додатковий клас для тих, хто не потрапляє в BC2 і BC4.

 

Фізкультурно-оздоровчий фестиваль проводяться відповідно до умов даного Положення та згідно діючих правил змагань з вказаних видів спорту.

Змагання в особистому заліку проводяться з городків, дартсу, крокету, стрільби з лука.

Організаторам змагань дозволяється вносити зміни до програми змагань. Система проведення змагань визначається суддівською колегією перед початком змагань. Право на вирішення спірних питань, які не вказані в цьому положенні, надається головній суддівській колегії.

 

VI. Підготовка місця проведення змагань

та безпека при йогопроведенні

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 “Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спе-ціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видо-вищних заходів” зі змінами (постанова КМУ від 27 серпня 2008 року № 753) підготовка спортивних споруд покладається на їх власників.

Виконання вимог заходів техніки безпеки під час проведення змагань несе головна суддівська колегія.

Відповідальність за стан здоров’я учасників змагань, крім випадків травмування під час змагань, несуть медичні установи за місцем проживання учасників, які дали дозвіл особам (учасникам) на участь у даних змаганнях.

 

VII. Заявки

Заявка, встановленого зразку, на участь у змаганнях подаються в головну суддівську колегію в день приїзду учасників і команд на змагання, завірені лікарем, медичною установою та організацією, яка направляє учасників на змагання (додається).

На кожного учасника змагань слід мати пенсійне посвідчення.

 

VIIІ. Фінансування

Витрати, пов’язані з проведенням фізкультурно-оздоровчого фестивалю, на дольовій участі несуть Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” - придбання медалей і дипломів, Ратнівський районний осередок BOO ВОІ СОІУ - харчування учасників змагань та супроводжуючих осіб, інші витрати – кошти спонсорів і меценатів.

Проїзд учасників – за рахунок організацій, щовідряджають.

 

ІX. Нагородження

Переможці і призери змагань з видів спорту нагороджуються медалями та грамотами організаторів змагань.

 

Категорія: Новини організації | Переглядів: 474 | Додав: VladImir | Теги: фестиваль ратно, змагання інвалідів ратно, бочча ратно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info