Головна » 2015 » Травень » 13 » Ратне, день матері 2015
17:45
Ратне, день матері 2015

В 2015 році День матері в Україні припадає на 10 травня. Більшість країн світу святкують його 13 травня, а в нашій Державі - цей день відзначається другої неділі травня. Згідно Указу Президента України № 489/99.

Наша організація не лишилася осторонь від світових традицій. З ініціативи голови РОІ ВООІ СОІУ  Коротинської В.П. та за підтримки працівників територіального Центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ратнівського району в приміщенні тер. Центу відбулось святкове засідання.

Звучали вдячні слова, та вручалися квіти матерям дітей-інвалідів. Ця традиція буде щорічною.  

ФОТОРЕПОРТАЖ


Історія виникнення свята: у 1908 році американка Анна Джервіс виступила з пропозицією вшановування матерів. Поштовхом стала передчасна смерть її матері. Жінка писала багато листів до держ. установ, законодавчих інституцій та видатних осіб Америки із пропозицією відзначення нового торжества.

В 1910 році у штаті Вірджинія вперше визнали День Матері як офіційне державне свято. Хоча його можна вважати споконвічним для всіх країн світу, адже матір являється основою всього.

Категорія: Новини організації | Переглядів: 423 | Додав: VladImir | Теги: ратне день матері 2015, день матері інвалідів, ратно день матері | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info