Головна » 2017 » Липень » 28 » Відбувся ІV-й фізкультурно-оздоровчий фестиваль “Доброта без обмежень” в Ратно
11:20
Відбувся ІV-й фізкультурно-оздоровчий фестиваль “Доброта без обмежень” в Ратно

19 липня в селищі Ратне, на базі дитячо-юнацької спортивної школи по вул. Центральній 20, відбувся ІV-й фізкультурно-оздоровчий фестиваль “Доброта без обмежень” серед осіб з інвалідністю.

Захід проводиться щорічно, з метою залучення осіб з інвалідністю до занять фізичною культурою і спортом, як ефективного засобу реабілітації, сприяння соціальної адаптації даної категорії людей у суспільство, виявлення переможців і призерів змагань.


Загальне керівництво з організації та проведення фізкультурно-оздоровчого фестивалю здійснювали: Ратнівський районний осередок BOO ВОІ СОІУ, Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” та відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської райдержадміністрації.

На відкритті фестивалю були присутні: Виконуючий обов’язки голови Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” Віктор Галан-Влащук. селищний голова Кулик В.М. Керуюча справами Ратнівської районної ради Чернуха В.М. головний лікар Ратнівської районної лікарні Бегаль М.Г заступник керівника Управління соціального захисту населення райдержадміністрації Лукашук З.В.,. представник територіального центру соціального обслуговування населення Курилюк Г.Ф. представник благодійного фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Корнелюк Ю.П.

У фізкультурно-оздоровчому фестивалі берали участь особи жіночої і чоловічої статі 2002 року народження та старші, які мають інвалідність – ураження опорно-рухового апарату, ДЦП та інші захворювання. За суддівство на майданчиках відповідали Шевчук В.Л. та Царук М.І. а матеріально-технічну підтримку надали керівництво та працівники дитячо-юнацької спортивної школи. Обов’язки ведучої на відкритті та нагородженні взяла на себе Цепух Л.Г.

Команди формувалися з жителів Волинської області. Склад команд необмежений, незалежно від статі. Всього в змаганнях прийняли участь більше пятидесяти учасників від різних районів області: Маневицького, Горохівського, Ново-Волинського, Луцького, Ковельського, Рожищенського, Володимир-Волинського та Ратнівського. А всіх учасників, разом з супроводжуючими та волонтерами, нараховано більше дев’яносто осіб.


Змагання відбувались з таких видів спорту:
1. городки, виконання кидків проводилось з відстані 6 метрів. В змаганнях серед жінок місця розподілились: 1)Мажула Марина з Замшан, 2) Погранічна Мирослава з Маневич, 3) Довгун Галина з Горохова. Чоловічі змагання визначили таких переможців: 1) Бодак Марян з Рожищ, 2) Коджебаш Олег з Голоб, 3) Полівода Микола з Ратно.

2. Дартс, згідно правил змагань проводяться три пробних і 3 залікових кидки. Місця розподілились наступним чином: 1) Іщук Петро з Горохова, 2) Фінюк Володимир з Луцька, 3) Корінецький Юрій з Горохова.

3. Стрільба з лука з відстані 8 метрів - 3 пробних та 5 залікових пострілів. Чоловіки та жінки змагались окремо. Серед жінок місця розподілились: 1) Білітюк Тетяна з Луцька 2) Корнійчук Ірина з Маневич 3) Шишолік Наталія з Маневич. У чоловічій першості перемогли: 1) Кравчук Володимир з Ковеля 2) Барбарук Олександр з Ковеля 3) Дейнека Іван з Ратно.

4. Крокет – гра з прокочування м’ячів биткою крізь спеціальні ворота. Призові місця вибороли: 1) Клюнда Віталій з Ковеля 2)Коджедаш Олег з Ковеля 3) Борисевич Валентина з Володимир-Волинська.

5. Бочча – паралімпійський вид спорту. Змагання проводилися у двох турнірах. Перший турнір, серед гравців класу ВС1, ВС2, – особисті змагання, а другий турнір проводився серед гравців класу ВС4, ВС5 – парні змагання.


В класі ВС-1, ВС-2 переможцями стали: 1) Мельничук Василь з Ковеля 2) Калінчик Микола з Ратно 3) Оксіюк Леонід з Ковеля. В парних змаганнях перше місце зайняла команда з Ковеля: Клюнда – Яцунік. Друге місце посіли спортсмени з Горохова: Дубіньська – Мартинюк. Третє місце вибороли Лучани: Костюк – Лопоха.

Переможці і призери змагань в усіх видах спорту нагороджувались медалями та грамотами Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”. А всі, хто брав участь хоча б в одному з видів змагань, отримали заохочувальні подарунки від Ратнівського районного осередку BOO ВОІ СОІУ.


Традиційно, фінансування фестивалю здійснюється за рахунок коштів територіальної громади, виділених Ратнівською районною та селищною Радами на забезпечення статутної діяльності РРО BOO ВОІ СОІУ. Цього року окрему підтримку надали Ратнівська районна лікарня та СТОВ "Ратнівський аграрій", Поліська громадська організація “Громада” а також піцерія "Версаль" та приватні особи, які просили не афішувати їх благодійну діяльність.

Висловлюємо щиру подяку всім волонтерам та спонсорам. Ваші зусилля не були марними, бо в змаганнях добра та людяності не буває переможених, лиш життя в них набуває силу і міцніє віра!

Категорія: Новини організації | Переглядів: 592 | Додав: VladImir | Теги: ратно доброта без обмежень 2017, ратно організація інвалідів, ратно фестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info