Головна » 2015 » Травень » 22 » Фестиваль "Струни душі", Горохів 2015.
14:19
Фестиваль "Струни душі", Горохів 2015.

21 травня 2015 року, представники громадської організації «Інваратне» прийняли участь у щорічному фестивалі творчості інвалідів «Струни душі». Організатори фестивалю: адміністрація міста Горохів та благодійна місія «Сонце любові», голова Дубінська О.В.

Фестиваль, традиційно, організовують при проведенні заходів приурочених до Дня міста. Цього року це були 775-ті роковини, від дня заснування Горохова, які співпали зі святом Вознесіння Господнього.

Відкривали офіційну частину свята молитвою, яку промовляли представники протестантських церков. Нажаль православні церковнослужителі проігнорували даний захід і склалося враження не повноти тої молитви. Але, як кажуть, святе місце не буває порожнім… Серед виступаючих від влади, хочеться відзначити мера Горохова, який доклав максимум зусиль, аби об’єднати людей і надати святковим заходам належного розмаху.

Від інвалідних організацій Волині були присутніми делегації з Маневич, Нововолинська, Луцька та ін. Наша делегація складалася з трьох чоловік, які прийняли участь в культурній програмі свята. Коротинська В.П., Мажула Марина та Мажула Володимир були заявлені в номінаціях: пісенна творчість і декламування віршованих композицій.

Цього року, в якості сцени для виступаючих слугував скверик в центрі міста. Проведена, місцевим мером Годиком Віктором Леонідовичем, архітектурна реконструкція скверу дозволила зробити його осередком культурного відпочинку городян. Тут була організована виставка-продаж творчих робіт людей з безмежними можливостями.

Саме так можна назвати авторів, які малюють картини, вишивають, ліплять глиняні вироби, вирізають декоративні вироби, і все це – перемагаючи біль власних недуг та тілесну неміч. Мало кому вдалося щось продати, але так сталося не від низької якості виробів (всі вони захоплювали подих), а через погіршення матеріального становища українців. Адже теперішні покупці, здебільшого, шукають хліба насущного ніж духовної втіхи. Та автори художніх робіт не шкодували з цього приводу. Одну з майстринь, яка перемагає недугу ДЦП, і малює картини в техніці пастель, ми спитали: «чи вдалося щось продати?». Відповідь Гергель Нелі з смт. Торчин здивувала всіх: «ні, слава Богу, бо ті картини для мене як діти…!»

День порадував гарною погодою, і залишив по собі незабутні враження. Ми підтримали своєю присутністю друзів з мальовничого Горохова, а вони нам подарували теплу зустріч.

В свою чергу, хочеться висловити подяку Ратнівській держадміністрації, в особі начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Мазурик Людмили Михайлівни, яка займалася питаннями транспортного забезпечення, водієві який стійко витримав цілоденну поїздку і доправив нас швидко та без пригод. І дякуємо Богу, за те, що вберіг нас у поїздці.

ФОТОРЕПОРТАЖ З МІСЦЯ ПОДІЇ

Категорія: Новини організації | Переглядів: 633 | Додав: VladImir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info