Головна » 2014 » Липень » 8 » Горохів - ратнівчани на святкуванні дня молоді 2014
14:26
Горохів - ратнівчани на святкуванні дня молоді 2014

29 червня 2014 року в Україні проводились культурно-масові заходи, приурочені до «Дня молоді».  Це свято, традиційно,  відзначається останньої неділі червня, і збереглося в нашому суспільстві як  один з найкращих рудиментів колишнього Радянського Союзу. Тепер це свято вже міцно прижилося в серцях нинішнього покоління. Але, зважаючи на тяжку політичну обстановку в Україні, цьогорічні заходи відзначались стриманістю і обмеженим фінансуванням.

Представники інвалідного руху Ратнівщини були запрошені до Горохова, місцевою громадською організацією «Сонце Любові», на спортивні змагання «Повір у себе». Ці змагання стали вагомою частиною загальноміських святкувань. Голова організації Дубінська Ольга надіслала офіційний лист-запрошення до керівників району, та до голови нашої організації Коротинської Валентини Пегасівни. Обмежені в коштах і виснажені попередньою поїздкою до Луцька, члени "Ратнівського осередку інвалідів" все ж відгукнулись на запрошення і достойно представили честь району.$CUT$

Наша делегація виявилась найбільш чисельною, насамперед через підтримку посадових осіб району. Так, спекотного недільного ранку з Ратного відправились два транспортних засоби – автомобіль швидкої допомоги з сімома пасажирами на борту, і легковик, з жіночим складом команди. Загалом, всіх делегатів виявилось одинадцять чоловік: Маковецька Галина з дочками Мариною та Тетяною (дівчата мають тяжке захворювання і пересуваються на візках), Цепух Лариса Григорівна з сином Олександром (хлопчина допомагав дівчатам і фотографував змагання), Царук Микола Іванович (судив змагання), та члени нашої організації і учасники змагань: Коротинська Валентина, Філь Майя і Лукьянчук Віктор з Ратного, та Мажула Володимир і Мажула Марина із Замшан.

Розпочалось свято з врочистої ходи школярів, котрі несли в своїх руках кількаметровий прапор України. Вшанування загиблих в антитерористичній операції супроводжувалось гаслами та вигуками демонстрантів. Слід зазначити, що з вуст десяти та дванадцятирічних дітей гасла «смерть ворогам» і «Україна понад усе» звучали досить сумно та страшно. Зринули в пам’яті гасла радянських часів, коли комуністичний режим не цурався сіяти в душах молоді такі поняття як «ворог народу», «партія понад усе»  і «смерть світовій буржуазії». Здавалося, що історія зробила свій страшний виток і повернула наші душі до того ж самого озлоблення, як колись.  Деякі новітні "патріоти" не розуміють, що справи дорослих людей слід вирішувати дорослим, а дітям насаджувати такі поняття як: «Бог понад усе» та «возлюби ближнього…» і «любіть ворогів своїх».

Від пафосного відступу перейдемо до реалій буденних. Офіційну частину свята заповнили виступи організаторів заходу, та промова керівника Ратнівського району Цепух Лариси Григорівни. Її виступ був найбільш емоційним. Слова зрілої та досвідченої людини звучали впевнено і переконливо. Стало зрозуміло, чому переміг майдан, бо там були такі люди!

Після завершення офіційної частини відбулося розподілення учасників змагань за командами і видами спорту. Всіх дисциплін було декілька: стрільба з пневматичного пістолета, дартс, заїзд на візках на 30 м., шахи та командний вид спорту – «Бочча». Ратнівчани зайняли призові місця в усіх дисциплінах. Особливо потішило здобуте перше місце з боччі, головним суддею змагань був представник «Інваспорту» Андрій Рожок.. В напруженій боротьбі ми вирвали перемогу в команди з Луцька. Заслуженою нагородою переможцям став кубок першості  та грамоти і медалі за зайняті призові місця в інших дисциплінах.

Нагороджувала чемпіонів голова райдержадміністрації Лариса Цепух.  Найсильніші учасники отримали медалі та грамоти  від організаторів – благодійної  місії  «Сонце любові», відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації, Волинського регіонального центру «Інваспорт», а всі команди-учасниці нагороджені пам’ятними кубками. 

З горохівських спортсменів на п’єдестал пошани піднімалися Сорочинська Наталія, Бондарчук Павло, Яремчук Сергій, президент громадської організації «Сонце любові» Дубінська Ольга. А представляли команду господарів у різних видах Іщук Петро, Литвиненко Андрій, Омельчук Анатолій, Сасовець Олександр.

Після завершення змагань, втомлених але радих своїм здобуткам, спортсменів щиросердечно прийняли та нагодували в офісі громадської організації «Сонце любові». Тепла атмосфера, смачна уха та бутерброди – достойне завершення дня. Гості Фестивалю вдячні Шумчуку Петру за смачну рибну юшку, за якою відбулося обговорення проведеного заходу. Але на довге спілкування часу не було – представників районів (Маневицького, Ново-Волинського, Ратнівського, Луцького та ін..) чекав шлях додому.

Ми повернулися з нагородами, але головною нагородою вважаємо факт, що витримали всі випробування цього дня. Ми змогли підтримати громадську організацію з іншого району і показали решті суспільства, що не все так погано в нашому домі. Просто треба жити, і вміти радіти з того, що маєш!

Щиро дякуємо Дубінській Ользі та меру Горохова Годику Віктору Леонідовичу, за гостинність! Особлива подяка Коротинській Валентині Пегасівні, Цепух Ларисі Григорівні та Царуку Миколі Івановичу, за підтримку інвалідного руху Ратнівщини!

Категорія: Новини організації | Переглядів: 1079 | Додав: VladImir | Теги: горохів день молоді, ратнівський осередок інвалідів бочч, горохів повір у себе, горохів бочча змагання інваратне бо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info