Головна » 2015 » Листопад » 26 » Маневичі. З Україною в серці 2015 - мистецький фестиваль серед інвалідів
21:31
Маневичі. З Україною в серці 2015 - мистецький фестиваль серед інвалідів

Традиційний фестиваль патріотичної пісні «Радість творчості – душа. З Україною в серці», відбувся  в Маневичах і відкрив нам  зустріч з людьми, які послані у світ, щоб в нім додати світла. Дійство у бібліотечному клубі «Довіра», присвячена Дню Гідності і Свободи в Україні об'єднала запрошених за покликом сердець, стала станом душі, прикладом того, як об’єднуються люди різні за віком, різні за можливостями, проте з великою вірою в  духовність, людяність і світле майбутнє.

Гарна подружня пара на візках з Ратного, Марина і Володимир Мажули, проклали шлях єднання від Миколаєва до Волині. А світ їх захоплень і творчості піснею, малюванням, поезією заполонив Україну і Маневичан.

 В ці нелегкі часи ми всі молимося за Україну, і особливу силу має дитяча молитва, яка прозвучала з вуст Лізи Касьян і стала своєрідним благословенням усім учасникам.

 Гостей вітали наймолодші учасники - вихованці Маневицької музичної школи з хореографічною композицією «Ми всі потрібні», керівник Ольга Вергун. Ніжно, милозвучно лилися пісні у виконанні Наталії Лосєвої, лауреата Міжнародного конкурсу юних бандуристів «Волинський кобзар», клас викладача Ліни Марич.

Отримавши в дарунок Божий дар, уклінно дарували душевні піснеспіви тотально-незрячі, неодноразові учасники, лауреати і переможці Всеукраїнських та обласних конкурсів Леся Хижук, Юрій Харчук ( з м. Луцька) та маневичанка Ольга Макарчук. З дитинства закохані в пісню, з цим народилися і живуть…

Молода,  хорезматична, мрійлива і прагматична, закохана в рідний край, в свою родину, автор поетичної збірки «Те, що має місце в моєму серці» Оксана Кушко з гордістю поділилась розмовою з маленьким сином «Я виховаю тебе патріотом».
Штрихи олівцем в пейзажах і натюрмортах презентував Михайло Уткін (с. Прилісне), мрія якого випустити альбом-книжку своїх робіт.
Справжні шедеври досконалості відкрилися новизною професійного амплуа і художньої майстерності у музиканта-виконавця, керівника молодіжної групи, художника Петра Ткачука (с. Граддя).

Давній друг «Довіри», колківчанин Василь Курдельчук  подарував приємні хвилини спілкування з музикою душі і піснею, яка надихає на сміливі вчинки, гарні думки, нові знайомства, приносить задоволення. 

Патріотична композиція, з читанням поезії Марії Волинської, за участюНаталії Шишолік, керівника Громадської організації «Довіра», Андрія Рибачука, опановувача новітніх інформаційних технологій, неперевершеної Ольги Макарчук, Юлії Соловонюк та Лариси Касьян, бібліотекарів ЦРБ, нагадали всім про біль втрат і незламність українського духу. 
Героїв України вшанували хвилиною мовчання.
Очільники вади: Андрій Бурак, перший заступник голови Маневицької РДА, Ігор Дерлюк, начальник відділу культури і туризму РДА, Олександр Гаврилюк,  голова селищної ради, привітали і подякували учасникам фестивалю, висловили побажання бачити  гостей  не тільки з Волині, а й з усієї України.
Тепло сердець, свою любов, з вірою в краще майбутнє України, відкрили усім довірівці, присутні в залі. Кожен з них робить свої несміливі кроки і йде вперед.
Найтепліші слова прозвучали на адресу постійних незмінних Волонтерів за незрадливе, наповнене великою любов'ю серце, вміння завжди підтримати, допомогти. Висловлена думка, що кожен в залі став волонтером, об'єднала всіх у велику дружню родину.
Дякуємо небайдужим! Віримо: Україна відбудеться!
 
Категорія: Новини Волині | Переглядів: 549 | Додав: VladImir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 maya  
0
Молодець!! biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info