Головна » 2014 » Січень » 21 » Новини із міністерства соціальної політики України
01:26
Новини із міністерства соціальної політики України
До кінця поточного року в Україні відкриється близько 20 нових відділень денного догляду, які працюватимуть при соціальних установах для дітей-інвалідів. Про це стало відомо від керівника департаменту соціальних послуг міністерства соціальної політики України Ірини Тарабукіної.

«На виконання соціальних ініціатив президента України в Мінсоцполітиці визначили 13 пілотних установ по соціальному обслуговуванню, на базі яких і будуть створені відділення для денного догляду, в яких перебуватимуть діти зі спеціальними потребами», - розповіли Ірина Тарабукіна.  За її словами, в 2013 році відкрилося вже 6 таких відділень, а до кінця цього року запрацює ще 4. Крім того, зазначила чиновник, за рахунок місцевих бюджетів, а також коштів від спонсорів, в регіонах будуть створені ще 14 відділень.

Представник Мінсоцполітики додала, що на сьогодні по всій Україні вже працює 63 відділення для денного догляду за дітьми- інвалідами. Варто відзначити, що ці відділення забезпечують дітей- інвалідів не тільки комплексом реабілітаційних заходів, заняттями з логопедами та психологами, а й харчуванням і денним сном. Додамо, що в таких закладах діти перебувають безкоштовно, протягом усього дня.

Це дає їх батькам можливість піти на роботу.  «Батьки, які не відмовилися від дітей з фізичними та психічними вадами, сильно потребують державної підтримки. Відділення денного догляду за дітьми-інвалідами дозволять їм не хвилюватися за своїх дітей протягом робочого дня», - стверджує Тарабукіна. Крім того, держава підходить комплексно до питання підтримки сімей з дітьми - інвалідами. Зокрема, зазначає чиновник , з ініціативи Наталії Королевської було розроблено проект закону, який вже схвалений у Верховній Раді, щодо збільшення суми допомоги по догляду за дітьми-інвалідами (підгрупа А).
Категорія: Новини України | Переглядів: 477 | Додав: VladImir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info