Головна » 2014 » Грудень » 3 » Ощепков Григорій Михайлович - Конвенція ООН щодо прав інвалідів не виконуэться
17:16
Ощепков Григорій Михайлович - Конвенція ООН щодо прав інвалідів не виконуэться

Так вважає голова Волинської обласної спілки інвалідів Григорій Михайлович Ощепков. “Держава багато мала зробити для людей із особливими потребами згідно із підписаною Конвенцією ООН. Однак, не виконали нічого. Навіть звітуватися в ООН не поїхали, не було про що”, – каже Григорій Михайлович. Не втішає і те, що у складі нової Верховної ради немає жодного депутата, який би представляв інтереси інвалідів та пенсіонерів. За статистикою 40% мешканців нашої держави -саме ці верстви населення, їх близько 13,5 млн. Тому пан Ощепков розповів про створення в області нової партії пенсіонерів та інвалідів під його головуванням. Замість підтримки неповносправних людей державні структури ставлять усілякі перешкоди на шляху їх діяльності. Так, депутатами обговорювався законопроект про діяльність громадських організацій, який фактично ліквідує спілки людей з обмеженими фізичними можливостями. “Тепер нам забороняють мати статус юридичних осіб, закон ніби відклали до 2017 року, але вже сьогодні ми не можемо змінити Статути організацій, призначити іншого голову – нас одразу закривають”, – каже Григорій Ощепков. Однак і в цих умовах люди навчилися вирішувати проблемні сторони – реєструються як фізичні особи у системі державної реєстрації та, не опускаючи рук, далі вирішують злободенні питання неповносправних. А ще обурює інвалідів цінова політика на ліки та якість препаратів. Не є секретом, що в Україні неодноразово фіксувалися випадки підроблених препаратів.

Серед людей із обмеженими фізичними можливостями чимало дітей. У Володимир-Волинському районному будинку культури сьогодні пройшло нагородження учасників мистецького конкурсу “Повір у себе”. Дивлячись на яскраві кольори художніх робіт маленькіх митців розумієш, що не зважаючи на фізичний стан вони повноцінні люди, чий дух міцніший, ніж у тих, хто не обділений фізичним здоров’ям.

 

Категорія: Новини Волині | Переглядів: 703 | Додав: VladImir | Теги: союз органызацій інвалідів україни , ощепков григорій михайлович, конвенція оон про права інвалідів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info