Головна » 2014 » Березень » 25 » Територіальний центр соціального обслуговування населення - зустріч з членами Ратнівського Осередку Інвалідів
16:22
Територіальний центр соціального обслуговування населення - зустріч з членами Ратнівського Осередку Інвалідів

Мета заходу, що проводився в приміщенні районного військового комісаріату (де зараз базується Центр) – ознайомлення присутніх членів організації інвалідів з діяльністю та планами територіального центру соціального обслуговування населення. Працівники центру обговорили та визначили план заходів на найближчий період, спрямованих на соціальну адаптацію осіб з обмеженими фізичними можливостями.


З членами організації «Ратнівський Осередок Інвалідів» провели консультації щодо перспективи створення відділення денного догляду за неповносправними. Мається на увазі облаштування належних умов для того, аби члена родини з інвалідністю можна було залишити під наглядом працівників центру на час, коли за ним не може доглядати сім`я інваліда. Розглядалось питання про те, які умови перебування в Центрі потрібно забезпечити.


Всі зійшлися на думці, що потрібно аби перебування в денному відділенні було не тільки комфортним, в плані харчування і відпочинку, а й пізнавальним і оздоровчим. Планується в майбутньому створити належні умови для навчання інвалідів комп’ютерної грамоти і розвитку творчих здібностей. Члени громадської організації висловили свої побажання щодо облаштування невеликої спортивної кімнати і про придбання спортивно-реабілітаційного обладнання. Денне відділення планується відкрити оскільки територіальний центр намагається задовольнити більше коло потреб осіб, які знаходяться в складних життєвих обставинах.


  Зустріч була організована працівниками відділення соціально-побутової адаптації та головою Ратнівського районного осередку Волинської області Всеукраїнської організації інвалідів Валентиною Коротинською, яка згуртувала інвалідів району в громадську організацію. Вона говорила про подальшу співпрацю громадської організації інвалідів з територіальним центром. Зокрема наголошувалось на те, що громадська організація немає власної приймальні для громадян і членів громади. Прийнято рішення про складення прохання до райради на виділення робочого місця голові громадської організації інвалідів в приміщенні Центру.


  Про діяльність територіального Центру інформували: завідувач відділення соціально-побутової адаптації Галина Федорівна Курилюк і завідувач відділення соціального догляду вдома Тетяна Клинова. В обговоренні проблем інвалідів та пропозицій про їх вирішення взяла участь голова громадської організації «Майдан» Лариса Цепух.


 З метою визначення інтересів та психолого-педагогічних методів роботи з особами, які мають обмежені фізичні можливості, психологом Юлією Корнелюк та соціальним працівником Альоною Сашко було проведено спостереження та анкетування.

 

Категорія: Новини організації | Переглядів: 859 | Додав: VladImir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info