Головна » 2014 » Лютий » 26 » Українські паралімпійці перед Сочі 2014
22:52
Українські паралімпійці перед Сочі 2014

   Лише декілька днів відділяють усю міжнародну спортивну спільноту від Паралімпійських ігор в Сочі, які обіцяють бути доволі-таки спекотними для майже 700 учасників з 47 країн світу. Це обіцяє офіційний слоган Паралімпіади-2014: «Спекотні, зимові, твої!», про це вже давно мріють паралімпійці зі всього світу, в тому числі 31 спортсмен з України-потужна національна паралімпійська збарна команда, яка націлена здобувати високі нагороди та виборювати українські перемоги з 7 по 16 березня 2014 року на ХІ зимових Паралімпійських іграх. 


        Національна паралімпійська збірна команда України з зимових видів спорту у складі 21 спортсмена, що борються за першість у лижних гонках та біатлоні, достойно підготувалась до цієї визначної події у світовому спорті: на фіналах Кубку світу, що проходили майже увесь січень цього року (з 07 по 27 січня) у різних містах Фінляндії та Німеччини наша команда завоювала 44 високих нагород, серед яких 9 золотих, 20 срібних та 15 бронзових медалей та стабільно утримувала 2 позицію в загальнокомандному заліку після лідера (за кількістю золотих нагород та за загальною кількістю медалей) - майже вдвічі більшою командою Росії. До речі, у всіх етапах фіналах етапів Кубку світу змагались спортсмени від 21 країни світу.
 

Вже завтра, 26 лютого, по території Росії курсуватиме Паралімпійський факел, аби вже 7 березня яскравим полум'ям об'єднати серця усіх мужніх духом спортсменів під час урочистої церемонії відкриття білої Паралімпіади-2014.

 

Втім, національна паралімпійська збірна команда України 22 лютого вже відбула на останній тренувальний збір перед Іграми в Сочі, що проходитиме до 1 березня у гірськолижному комплексі Цахкадзор, що у Вірменії. Цікаво, що наразі наша команда знаходиться саме на тій спортивній базі, де у далекому 1994 році у президента Національного паралімпійського комітету Валерія Сушкевича з'явилась шалена, і на той час, як всі думали, майже нездійсненна мрія, яка, наперекір всьому таки збулась - участь українських паралімпійців в зимових Паралімпійських іграх. І не просто участь: фантастичний успіх та фурор!..

Гортаючи славні сторінки історії становлення наших паралімпійців-зимників диву даєшся: адже запалена у Вірменії яскрава мрія лише за три роки почала реалізовуватись у  засніженому Тобольську на Чемпіонаті Європи в 1997 році. Згодом, уже за рік, дебютанти поїхали за нагородами в Японію - на зимову Паралімпіаду 1998 року... Для нашої молодої незалежної країни ці ігри стали першим кроком до майбутніх зимових звитяг - паралімпійці України успішно дебютували на Сьомих зимових Паралімпійських Іграх-1998, де змагались 571 спортсмен з 32 країн світу. Завоювавши 3 золоті, 2 срібні та 4 бронзові медалі українці кинули виклик світовим чемпіонам. Цей зимовий паралімпійський дебют підтвердив не тільки існування країни, про яку мало хто знав, але й започаткував сильні паралімпійські традиції в Україні. Саме так великий оптиміст і мрійник Валерій Сушкевич розпочав найбільшу суперечку з маститими спортсменами різних країн на снігових трасах наступних чотирьохліть. На Батьківщину збірна команда України поверталась з 9-ти медалями. Причому, Петро Кардаш віз 3 золота, Тамара Кулініч - срібло та бронзу, Олена Акопян - дві бронзові нагороди, Ольга Кравчук - срібло та Світлана Трифонова -  бронзову медаль.

Не віриться, що все це було 16 років тому... Хто би міг тоді подумати, що паралімпійці України виборюватимуть медалі в Сочі-2014 в трьох видах спорту: лижних гонках, біатлоні та гірськолижному спорті, а також дебютуватимуть у новій дисципліні - сноуборді!..

Наразі Україну представляє потужна паралімпійська збірна команда, для якої сочинські Ігри стануть уже п'ятими. Чотири роки щоденної напруженої праці, незламний характер та воля до перемоги  забезпечили участь цієї команди в ХІ Паралімпійських іграх.

Уперше національна збірна команда на білій Паралімпіаді представлена найчисельнішим складом: почесне право презентувати нашу державу в Сочі виборов 31 спортсмен, серед яких 23 спортсмени-паралімпійці та 8 спортсменів-лідерів.

До національної збірної команди України увійшли відомі всьому світові спортсмени та дебютанти зимової Паралімпіади, які здобули право на участь в Іграх, виборовши високий результат на Кубках світу, Чемпіонатах світу, і зайняли провідні місця у міжнародному рейтингу як у біатлоні, так і лижних гонках. У складі національної паралімпійської збірної команди України - Герой України, 6 заслужених майстрів спорту України, 5 майстрів спорту України міжнародного класу, 8 майстрів спорту України, багаторазові чемпіони та призери Паралімпійських ігор,  Чемпіонатів та Кубків світу.

А за день до від'їзду команди, 21 лютого, пізно увечері, президент Національного паралімпійського комітету України, Голова Комітету Верховної Ради України Валерій Сушкевич, начальник Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Оксана Скугарева та президент Спортивної федерації сліпих України Любов Жильцова з напутніми словами та побажаннями перемог провели паралімпійців на ХІ зимові Паралімпійькі ігри в Сочі. На жаль, урочиста церемонія проводів, яка була підготована напередодні та планувалась на 21 лютого, у зв'язку зі смертями людей під час мирних демонстрацій та всеукраїнською скорботою за усіма, хто пожертвував своїми життя заради нашого майбутнього, була скасована.

 

Під час Ігор національну паралімпійську збірну команду підтримуватимуть компанії-спонсори: Воля, Волз, Allianz, Eureka та Миргородський м'ясокомбінат № 1. 

http://www.paralympic.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=2017&Itemid=135

Категорія: Новини України | Переглядів: 569 | Додав: VladImir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info