Головна » 2014 » Серпень » 13 » Змагання ПОВІР У СЕБЕ, день Ратно 2014.
14:08
Змагання ПОВІР У СЕБЕ, день Ратно 2014.

В 2014 році було проведено декілька районних спартакіад серед інвалідів. Громадські організації Волинської області  виявили неабияку активність в цьому плані. Горохів, Луцьк і Маневичі показали приклад в організації подібних заходів, а двадцятого липня 2014 року естафетну паличку змагань перейняли ратнівчани.

Цього дня  в Ратному відбулися заходи приурочені до 70-ї річниці визволення району від німецько-фашистських загарбників та 814-річчя селища Ратне.

Команди з Горохова, Маневич, Камінь – Каширська, Луцька («Поршень волині» та «Інваволинь»), а також кілька команд з прилеглих сіл району прийняли участь в спортивних змаганнях, які проводились в селищі під егідою «Інваспорту». Головним суддею змагань був представник цієї організації Андрій Рожок з Луцька.

На запрошення відділу сімї та спорту Ратнівського району відгукнулись кращі представники інвалідного руху Волині. Серед учасників були досить визначні особистості:

Фарина Руслана з Камінь-Каширська – переможниця першого українського конкурсу краси серед інвалідів-візочників, випускниця училища мистецтв, яка успішно реалізовує себе в якості творчої людини. Її надзвичайний голос і ніжна врода підкорили Росію, Польщу, Бельгію, Німеччину, Голландію, Францію. І серце коханого чоловіка. Руслана виховує дочку Настю.

Лучанин Володимир Фінюк, (громадська організація «Поршень Волині») котрий після важкої травми може пересуватися лише на візку та  милицях. Він 12 червня 2007 року розпочав піший перехід Луцьк-Київ «На милицях – 400 кілометрів». 10 липня він разом із сином успішно здолав цю відстань. Мета переходу – довести незламність людського духу, «показати приклад тим, хто втратив віру, що можна перемагати, що не все втрачено, що потрібно вірити у власні сили».

Бакаєвич Валерій – голова обласної громадської організації «Інваволинь». Пріоритетним напрямом діяльності організації "ІНВАВОЛИНЬ" є психологічна та фізична реабілітація інвалідів: створення умов для усунення обмежень життєдіяльності інвалідів, відновлення і компенсації їх порушених або втрачених  здатностей до побутової, професійної, суспільної діяльності.

 Дубінська Ольга з Горохова — президент благодійної місії «Сонце любові», яка об'єднує людей з особливими потребами, допомагає їм жити, спілкуватися, долати самотність. Знаходить час і для улюбленої вишивки, занять спортом. Не раз брала участь у чемпіонаті України та району з дартсу, шахів, авторалі інвалідів. Весела, енергійна, товариська. Про таких кажуть - сонячна людина. Вона ніколи не опускає рук, не ховається від світу, відгородившись чотирма стінами, і в будь-якій ситуації здатна тримати удар долі. Бо не може інакше...

Шишолік Наталія – голова Маневицької організації «довіра» (МРГОІ Довіра). Діяльність організації спрямована на захист законних прав та інтересів її членів, здійснення оздоровчої, аматорської спортивної, культурної, освітньої та наукової діяльності. «Довірівці» співають, пишуть та читають власні вірші, приймають участь у обласній творчій лабораторії молодих обдарованих інвалідів «А я іду крізь біль до світла», спартакіадах та різних аматорських фестивалях.

Ратнівчани мали честь приймати на своїй землі визначних людей з нелегкими долями, але наділених велетенською силою волі і безумовним прикладом життєвого оптимізму. Серед присутніх звучали жарти, а весела і піднесена атмосфера зберігалася весь день. Господарі свята намагалися створити найкращі умови для учасників. Приймаюча сторона спартакіади – громадська організація «Ратнівський осередок інвалідів», - голова організації Коротинська Валентина Пегасівна.

Програма дня включала: перегляд кінофільму в 3D-кінозалі, заїзд на візках на швидкість, змагання з дартсу, стрільбу з пневматичної рушниці  та командний вид спорту – боччу. Спортсмени з Камінь-каширська, Горохова, Маневич, Луцька та найближчих сіл Ратнівщини змагались у вправності та витривалості з першої до шістнадцятої години дня. Потому відбулось врочисте закриття змагань і святковий обід для учасників.

Голова районної адміністрації Цепух Лариса Григорівна та головний спеціаліст відділу молоді та спорту Царук Микола Іванович вручали нагороди переможцям та сувеніри всім учасникам змагань.

Представник народного депутата Степана Петровича Івахіва подарував три перехідні кубки, що тепер мають отримувати призери спартакіади «Повір у себе». Цього разу головний кубок виборола команда з Замшан, а решу два повезли додому представники Маневич і Горохова.

Виражаємо щиру вдячність керівництву Ратнівського району, в особі Цепух Лариси Григорівни та Царука Миколи Івановича за організацію змагань. Особлива подяка приватному підприємцю і просто гарній людині Анатолію Раєнко, який безкоштовно відкрив для учасників змагань двері свого 3D кінотеатр «СТРУММ». Перегляд кінофільму в 3D-форматі залишив неповторні враження.

Велика вдячність за співпрацю Донейчук Тетяні В’ячеславівні, Філь Майї, Литвинцю Валерію  а також завідувачу відділення соціально-побутової адаптації територіального центру соціального обслуговування населення Галині Федорівні Курилюк.

Низький уклін директору НВК"ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія" смт. Ратне Власюк Катерині Павлівні, за прихильність і розуміння. Приміщення школи прекрасно обладнане в плані доступності, і вже не раз було надане до наших послуг цією гарною та розумною жінкою. Дякуємо працівникам школи:  Тетяні Старушик (шефповар), Дордюк Тетяні (кухпрацівник), Калінчик Галині  (техпрацівник), Матвійчук Олені (комірник), за організацію харчування учасників змагань. 

Загалом, всім, хто приймав участь в організації і проведенні спартакіади, бажаємо сили і наснаги на подальшу діяльність і дякуємо за невгамовний склад душі!  

Категорія: Новини організації | Переглядів: 2088 | Додав: VladImir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 VladImir  
0
Дякуємо!.. Всім, хто відгукнувся на наше запрошення, ДЯКУЄМО! Добре знаю, що таке шукати гроші на бензин, а потім трястися сотню км. в машині. Ми старалися аби перебування в Ратному було приємним і скрасило всі незручності дороги. Раз є такі відгуки, як від Наталі, то наші намагання не були даремними. Дасть Бог стрінемся ще в Маневичах  wink smile

2 maya  
0
biggrin

1 Наталя Шишолік  
Дякую, всім хто вклав свою душу та серце в цей захід. Почувалася в Ратно як вдома. Удачі та натхнення Вам!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info