Головна » 2017 » Червень » 14 » РАТНІВЧАНИ – ПЕРЕМОЖЦІ ОБЛАСНОЇ СПАРТАКІАДИ
22:25
РАТНІВЧАНИ – ПЕРЕМОЖЦІ ОБЛАСНОЇ СПАРТАКІАДИ

У круговерті буднів спортивна команда інвалідів-візочників жде зустрічі і нових здобутків у змаганнях. Райони підтримують один одного, запрошують до себе, діляться своєю гостинністю, приємно вражають силою духу і натхненням.

14 червня команда «Інва-Ратне» взяла участь у ІІ обласній спортивній спартакіаді.

Це вже вдруге на теренах Рожищанського району відбулись обласні спортивні змагання серед людей з обмеженими можливостями. Такі заходи проводяться за ініціативи Волинської організації Союзу інвалідів України (керівник Григорій Ощепков) та Рожищенської районної організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» (керівник Віктор Марюк).


Цього разу спортивний захід відвідали люди з обмеженими фізичними можливостями з Луцького, Володимир-Волинського, Маневицького, Рожищенського, Ратнівського, Ковельського районів та міста Луцька.

Приємно, що така зустріч дає учасникам не тільки можливість тримати себе в хорошій фізичній формі, а й спілкуватися з товаришами.


Після урочистої частини розпочались довгоочікувані змагання. Спортсмени змагались у семи видах спорту: стрільбі, городках, боча, баскетболу, дартсу,кеглях, крикеті.

Суддівство змагань забезпечували вчителі фізкультури Олексій Будчик і Микола Огородник. До слова, Олексій Будчик, відомий рожищенцям, як поет, бард та патріот України, подарував учасникам кілька своїх композицій. Це додало ще більшої святковості та урочистості змаганням.


У всіх видах спорту обрали по три переможці. Кожен із них отримав медалі та грамоти. Натхненний силою духу та бажанням до перемоги, яку випромінювали спортсмени, голова Рожищенської районної організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Віктор Марюк,побажав усім тільки разом змінювати життя на краще і такими заходами ще раз доводити кожному важливість людського спілкування, зустрічей, і головне здорового способу життя.

Отож перемогу у стрільбі з пневматичної гвинтівки здобули: ІІІ місце – Руслана Виндюк (Ковель), ІІ місце – Олександр Барбарук (Ковельський район), І місце – Андрій Рибичук (Маневицький район).

У змаганнях з кеглів: ІІІ місце – Алла Федорчук (Луцьк), ІІ місце – Валентина Коротинська (Ратно), І місце – Анатолій Шкирак (Луцьк).

У дартс виграли: ІІІ місце – Микола Полівода (Ратно), ІІ місце – Віктор Марюк (Рожище), І місце – Майя Філь (Ратно).

Закидання м’яча у баскетбольне кільце: ІІІ місце – Микола Полівода (Ратно), ІІ місце – Мар’ян Бодак (Дубище), І місце - Сергій Суслик (Мильськ).

Городки: ІІІ місце – Анатолій Шкиряк (Луцьк), ІІ місце - Мар’ян Бодак (Дубище), І місце – Микола Полівода (Ратно).

У бочі перемогу здобули: ІІІ місце – Юрій Салюк з Дубища, який вперше брав участь у змаганнях, але відразу зміг зайняти почесне, призове місце, ІІ місце – Олександр Барбарук (Ковельський район), І місце – Сергій Суслик (Мильськ).

У крокеті переможцями стали: ІІІ місце – Костянтин Кириченко (Луцьк), ІІ місце – Петро Присяжнюк(Ратно), І місце – Олександр Барбарук (Ковельський район).


Хочеться, щоб такі спартакіади були щорічними, адже це важливо для соціальної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями, зміцнення їх впевненості у собі. Участь в змаганнях – це вже перемога. Своїм життям, успіхами та досягненнями учасники доводять, що сила духу долає будь-які негаразди.

Велика вдячність спонсорам, які долучилися до участі та підтримують організації, які піклуються про людей з обмеженою можливістю, а це Рожищенське споживче товариство «Райспоживспілка», ПП Валерій Поліщук та Віктор Прокопчук.

Варто зауважити, що за результатами обласних змагань буде сформована збірна команда Волинської області, яка братиме участь у Всеукраїнській спартакіаді серед осіб з обмеженими фізичними можливостями в Одеській області.

Такі зустрічі-фестивалі сприяють реабілітації та соціальній адаптації людей з інвалідністю у суспільство. Вони допомагають виявити здібних і обдарованих спортсменів, сприяють залученню уваги громадськості до проблем людей з інвалідністю. Кожне наше спортивне випробування – це справжній екзамен на людяність. Цього разу на допомогу нам прийшли члени Поліської громадської організації «Громада» на чолі з Юрієм Шкіринцем. Небайдужість проявив Олександр Чернецький і знайшов автомобіль для транспортування команди, розуміючи наше бажання участі в спартакіаді.

За результатами змагань Микола Полівода виборов аж три нагороди – І місце з «городків», ІІІ-є з баскетболу і ІІІ-є з дартсу, Майя Філь – І місце з дартсу, Валентина Коротинська – ІІ місце з кеглів, Петро Паржаюк – ІІ місце в крокеті. Анатолій Лук’янюк та Іван Дейнека розділили радість перемог із товаришами.

Такі перемоги зігрівають душу, вселяють оптимізм і надію на краще. Хворобливе тіло ниє від болю, а серце світиться від радості і перемоги над хворобою і собою. Підтримайте тих, хто поруч, добрим словом і ділом. Сійте добро і пожинайте радість.

За підсумками спартакіади два учасники ратнівської команди – Микола Полівода та Майя Філь – запрошені до участі у всеукраїнській спартакіаді, яка відбудеться невдовзі в смт Затока Одеської області.


ФОТОРЕПОРТАЖ


Валентина КОРОТИНСЬКА

Категорія: Новини організації | Переглядів: 511 | Додав: VladImir | Теги: рожище змагання інвалідів 2017, бочча рате | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
More info